Perník z celozrnné žitné mouky:

09.03.2014 00:00

 

  • 2 celá vejce
  • 25dkg krystal. cukru
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 1/2 litru teplého mléka
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 30dkg hladké celozrnné žitné mouky
  • 1 čajová lžička sody
  • 1 sklenka oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do perníku
  • nasekané ořechy
  • rozinky

Suché ingredience promícháme a přidáme zbývající suroviny. Vypracujeme hladké, ale docela řídké těsto, nebojte se, je to v pořádku.
Pečeme na si 30min. na cca 180°C. Zkoušíme špejlí zda je již upečený. Můžeme jej potřít nutelou nebo domácí švestkovou nutelou.
Do těsta můžeme přidat několik lžic povidlí nebo marmeládu dle chuti.

Perník je krásně nadýchaný a výborný.